Skip to main content

Turussa toimiva Steiner-koulu hankki meiltä lukiolaistensa käyttöön 33 kannettavaa tietokonetta kierrätettyinä. Yrityskäytössä aikaisemmin olleet kierrätetyt ja kunnostetut kannettavat tarkistettiin, tyhjennettiin ja kunnostettiin, ennen kuin ne toimitettiin koululle elokuun alussa 2023. Lenovon Thinkapadeihin asennettiin valmiiksi Windows-käyttöjärjestelmä, käyttäjätilit sekä kattava ohjelmistopaketti. Kannettavat ovat koulun lukiolaisten henkilökohtaisessa käytössä lukion ajan eli niistä on allekirjoitettu oppilaitoksen laitesopimus. 

 Koulun hankintapäätös tehtiin kilpailutuksen kautta, jonka järjesti koulun kannatusyhdistyksen johtokunta. Kilpailutukseen osallistui sekä uusien että käytettyjen laitteiden toimittajia, ja iloksemme voimme todeta, että valinta kohdistui meihin. 

Ostopäätökseen vaikuttivat hinta, huolto ja ekologisuus

 – Valinnassa yksi merkittävä asia oli tietysti hinta. Itselleni kuin myös opetuksen järjestäjälle ympäristönäkökulma on tärkeä: miksi ostaa aina uutta, kun tarjolla on hyvää laitteistoa, joka on ollut käytössä vain pari vuotta ja johon tulee myös takuu, kertoo Steiner-koulun yläluokkien ja lukion rehtori Liisa Taimen. 

Koneisiin kuuluva takuu varmistaa myös sen, että mahdolliset ongelmat koneiden kanssa tulevat hoidetuiksi. 

– Erääseen koneeseen tuli jo opiskelijan omasta toiminnasta aiheutunutta häikkää, mutta hän sai viedä koneen itse liikkeeseen, jossa ongelma korjattiin. Myymälä sijaitsee vielä kätevästi aika lähellä koulua, Taimen sanoo. 

Yrityskoneet kestävät kovaa käyttöä, kierrätys säästää luontoa 

 Alun perin yrityskäyttöön tarkoitetut laitteet ovat kuluttajille suunnattuja laitteita tehokkaampia ja suunniteltu kestämään kovassakin käytössä pitkään. Ne on myös rakennettu helpoiksi huoltaa ja päivittää uusilla komponenteilla.  

Turun Steiner-koululle valitut Lenovo ThinkPad T480s:t ovat kevyitä, laadukkaita ja kestäviä kannettavia, joissa on Intel i5-8350 -prosessori, 8 GB:tä muistia ja 256 GB:n SSD-kiintolevy.  

Lenovon mukaan yhden Thinkpad-koneen valmistuksesta aiheutuu päästöjä 357 kg CO2e. Näiden 33 koneen kierrättäminen säästi siis yhteensä 11781 kg hiilidioksidipäästöjä. Tämä vastaa yli 67 850 kilometriä – eli kolme kertaa matkaa Turusta Uuteen-Seelantiin!

Kiinnostuitko? Napsauta käytettyjen koneidemme valikoimaan tai ota yhteyttä! Voimme rakentaa juuri sinun, yrityksesi tai oppilaitoksenne tilanteeseen sekä käyttöön parhaiten istuvan laiteratkaisun – 12 kuukauden takuulla sinetöitynä.

PS. Tiesitko, että CO2e eli hiilidioksidiekvivalentti kuvaa eri kasvihuonekaasupäästöjen yhteenlaskettua, ilmastoa lämmittävää vaikutusta.