Skip to main content

Pelikoneet ja pelimaailma on kuin arjen toinen ulottuvuus, joka haastaa ja palkitsee, viihdyttää ja vaatii strategista ajattelua – toisaalta myös rentouttaa sekä kuljettaa kiehtovien tarinoiden äärelle ja kiinnostavien kanssapelaajien seuraan. Pelaaminen ei ole ikäkysymys, mutta laitekysymys se on! Omiin tarpeisiin kustomoidun, kunnostetun pelikoneen ostaminen säästää rahaa, mutta varmistaa riittävät tehot. Oletpa sitten konkari tai aloittelija, saat meiltä tukea ja hienosäädöt juuri sinulle räätälöityyn pelikokemukseen.

Koska pelikoneilta vaaditaan eri asioita kuin tavalliselta työläppäriltä, päätimme kysyä parhaat vinkit pelien ja kunnostettujen tietokoneiden asiantuntijalta. Pidemmittä lätinöittä, game is on ja Pauli parrasvaloissa!

Moi Pauli, kerropa heti alkuun itsestäsi ja mistä kiinnostus pelikoneisiin syttyi?

Terve vaan kaikille! Tulin Nordic IT Solutionsille töihin yli kuusi vuotta sitten. Opiskelin alun perin sähköpuolta, mutta tietoliikenne ja tietoturva-asiat vetivät pidemmän korren. Kiinnostusta peleihin ja pelaamiseen on itsellä piisannut pienestä pitäen. Omien veljien kanssa on tullut pelailtua esimerkiksi erilaisia FPS (First Person Shooter) -pelejä. Jos ei aina, niin ainakin kauan! Ensimmäisen pelikoneeni muistelen saaneeni 14-vuotiaana.

Huikea juttu! Miten peliharrastus näkyy arjessasi?

Pääasiassa seuraan pelimaailmaa ja peliteknologian kehitystä, ja haluan tietää, mitä kaikkea siihen liittyvää on käynnissä tai luvassa. Tunnun myös olevan pelitekninen tukihenkilö koko suvulle, joten tuntuma pysyy kyllä hyvin yllä.

Miten pelikone oikein eroaa tuikitavallisesta läppäristä?

Yhden lauseen taktiikalla: pelikoneissa suoritusteho kohdistuu visuaaliseen puoleen. Graafisuus on pelikoneissa tärkeää, koska asiat etenevät nopeasti ja pelaajan pitää pysyä kartalla ja olla valmiina reagoimaan nopeastikin. Kun puhun nörttiä asian pihvi on se, että pelikoneissa on vahvempi grafiikkasuoritin ja komponenteissa on keskitytty ominaisuuksiin, jotka keskittyvät pelin laadukkaaseen toistamiseen.

Asia selvä! Minkäsortin kattaus pelikoneita teillä on myynnissä?

Sanoisin, että juuri niin laaja, kun asiakkaan tarve on, sillä kauttamme saa tilattua lähes mitä vain viikossa. Meillä on valmiina 6–7 pelikoneen pohjaa, jotka voin rakentaa, osia vaihtaa ja tehdä muutoksia käyttäjän toiveiden mukaan. Kevyempiin peleihin riittävät kevyemmät koneet, siinä missä suoratoisto vaatii jo tehokkaamman prosessorin.

Avaisitko vielä, minkälaisilla summilla pääsee pelikoneiden kanssa alkuun?

Meillä on pelikoneissa todella kilpailukykyiset hinnat ja markettikoneisiin verrattuna ns. isommat kotelot, joita pystyy peliuran edetessä päivittämään. Markettikoneissa on useammalle asiakkaalle muodostunut pullonkaulaksi juuri kotelo, jonka raamille ei oikein voi tehdä mitään. Saamme myös varastoon paljon kierrosta tulleita osia, joiden avulla saan rakennettua kustomoituja ratkaisuja, jotka kestävät pitkään käytössä. Sanoisin, että pelaamisen alkuun pääsee jo 200–300 eurolla – ainakin tulemalla meille. Enkä myöskään myy ulos yhtäkään konetta ilman kunnon takuuta.

Pakko kysyä: menevätkö kunnostetut pelikoneet helpommin hajalle uusiin verrattuna?

Oma kokemukseni on ihan päinvastainen. Asiakkaidemme ongelma ei ole ollut hajonnut laite, vaan ennemmin se, että tehot tulevat vastaan ja niitä halutaan lisää. Valttimme on nopeus: siinä mihin merkkihuollossa menee kuukausi, niin sama homma valmistuu meillä muutamassa päivässä. Panostamme myös joka tilanteessa rehelliseen ja aitoon asiakaspalveluun. Se, että kone, käyttäjä ja käyttötarkoitus kohtaavat on minulle kunnia-asia.

Loppu lähestyy, joten viimeiseksi vielä vinkit tiskiin! Mitkä ovat mielestäsi valikoiman TOP-3 pelikoneet tällä hetkellä?

1. Erittäin tehokas vaihtoehto kovan luokan pelaajalle ja hyvä hinta-laatusuhde:
Intel i7-13700K 32GB 1TB SSD RTX4070 Ti WIN11

2. Pienemmän budjetin pelaajan ykkösvalinta tehoista tinkimättä:
AMD Ryzen 7 7700X 16GB 1TB SSD RTX4060 WIN11

3. Erinomainen kokoonpano esimerkiksi aloittelevalle peliharrastajalle:
Intel i3-13100F 16GB 1TB SSD RTX4060 8GB WIN11

Kunniamaininta!
Kunnostettu pelikone erittäin huokealla hintalapulla, ja tehot riittävät kiitettävästi lähes kaikkiin nykypeleihin:
Pelikone i5-4690K 16GB DDR3 GeForce GTX1060 480GB SSD W10H

Kiitos haastattelusta Pauli!
Aihe on sen verran mielenkiintoinen, että pelikentille palataan taatusti vielä uudestaan.