Skip to main content

Käytetyt tietokoneet yrityksille – Huomioi nämä asiat

Onko yrityksen laitteiston uusinta ajankohtaista?

Oletko miettinyt korvaajaksi tehdaskunnostettua käytettyä yritysmallista tietokonetta?

Säästät ympäristöä, säästät rahaa ja ennen kaikkea saat vielä paremman koneen!

Tietokonetta hankittaessa on hyvä miettiä koneen nykyinen käyttötarkoitus samalla kuitenkin huomioiden myös tulevaisuuden kasvavat tehovaatimukset. Tämä on erityisen tärkeää kannettavien tietokoneiden kohdalla, sillä uudemmissa halvemman hintaluokan laitteissa on luovuttu monien komponenttien päivitysmahdollisuudesta. Tämä tarkoittaa usein sitä, että levytilaa tai muistia ei voi saada lisää, vaikka tarvetta olisi. Laadukkaissa muutaman vuoden ikäisissä yrityskannettavissa tätä ongelmaa ei ole, vaan ne voidaan päivittää kulloinkin muuttuvien tarpeiden mukaisesti.

Tarvitaanko käytetty tietokone esimerkiksi graafisesti raskaampien ohjelmistojen suorittamiseen vai esimerkiksi netin selaamiseen, pankkiasioihin ja kevyempien ohjelmistojen suorittamiseen? Laadukas käytetty tietokone yrityksille soveltuu tarvittaessa molempiin, mutta edullinen uusi tietokone vain toiseen. Ja pahimmassa tapauksessa sitä ei uutta, edullisempaa konetta, ei pysty edes päivittämään niin, että toimisi vaativammassa käytössä.

Käytetyssä tietokoneessa huomioitavia asioita

Millainen läppäri eli käytetty kannettava tietokone sitten kannattaa hankkia yrityskäyttöön?

Tällä hetkellä suositeltu vähimmäismäärä työmuistin suhteen on 8GB ja tallennustilan suhteen nopea 128GB SSD -levyasema Nämä vaatimukset täyttävät hyvin normaalin kotikäytön ja kevyen työkäytön tarpeet. Jos on tarve säilyttää paljon tietoa, niin levyaseman vaihtaminen yritysluokan käytetyssä kannettavassa isommaksi onnistuu pienellä rahalla.

Seuraava tärkeä ominaisuus on näytön koko. Pienemmällä 12,5” näytöllä varustettu kone on kevyempi ja helpompi kuljettaa mukana kuin isommalla 15.6” näytöllä varustettu, painavampi kannettava. Muita huomionarvioisia asioita saattavat olla laitteen akun kesto ja lisälaitteiden kytkentämahdollisuudet sekä lisäominaisuudet, kuten muistikortinlukija tai kosketusnäyttö.

Ja jos haluat/tarvitset isomman lisänäytön (23/24” tai jopa 27”), niin niitäkin löytyy käytettyinä ja erittäin toimivina ja hankintavaiheessa varmistetaan, että saat mukaan kaikki tarvittavat johdot ja kaapelit.

Meiltä saat apua siihen, että valitset yrityksellesi tai itsellesi juuri sopivat, kestävät käytetyt tietokoneet ja läppärit yrityksillesi tai itsellesi. Meiltä saat myös tietokoneiden huollot, päivitykset, korjaukset ja ”pelastukset” helposti ja nopeasti, vaikka siinä tilanteessa, että pudotat kannettavan jossakin pahasti ja et enää pääse käsiksi tiedostoihin.

Kun seuraavan kerran hankit kannettavan tietokoneen itsellesi tai yrityksellesi, niin hanki kierrätetty, kunnostettu, laadukas yrityskannettava, jolle saat jopa 12 kuukauden takuun. Tutustu valikoimaamme täältä.

Ympäristö kiittää.

Lompakkosi kiittää, sillä saat yli 1.500 euron koneen alle 500 eurolla.

Ja käyttäjä kiittää, koska saa yleensä paremman koneen.