Skip to main content

Laattapiste-Pukkila on 45-vuotias kotimainen perheyritys, joka työllistää yli 150 henkeä eri puolilla Suomea. Yritys on jo vuosien ajan ollut tunnettu monipuolisista laatoistaan sekä ekologisesta arvomaailmastaan. Ympäristöarvot painavat vaakakupissa myös IT-asioissa. 

Tietoturvallisesti kierrätetyt tietokoneet 

Tietoturvallinen työasemien elinkaarenhallinta ja laitteiden kierrättäminen on Laattapiste-Pukkilalle tärkeää. Nordic IT Solutions on ollut jo kahdesti mukana kierrättämässä yritykselle tarpeettomiksi käyneitä työasemia.  

– Ensimmäisellä kerralla teimme yhteistyötä, kun siirryimme IT-toimittajamme kanssa palvelumalliin ja luovuimme omistamistamme koneista. Nordic IT Solutions kierrätti meiltä satoja työasemia: HP:n yrityskannettavia sekä varastolla käytössä olleita Panasonic Toughbookeja. Toisella kertaa kierrätykseen päätyi yrityskaupan vuoksi vajaa sata Fujitsun yrityskannettavaa, kun Laattapiste osti Pukkila Oy:n koko osakekannan, kertoo Laattapiste-Pukkilan digijohtaja Joonas Tammisto. 

Tammisto arvostaa Nordic IT Solutionsin toiminnassa helppoutta ja vaivattomuutta. Myös Laattapiste-Pukkilan henkilöstö pystyi hyötymään kierrätyksestä. 

– Yhteistyön myötä henkilöstömme sai mahdollisuuden lunastaa työaseman itselleen sen jälkeen, kun se oli tietoturvallisesti tyhjennetty ja uudelleenasennettu. Tähän eivät meidän omat resurssimme olisi riittäneet, Tammisto sanoo. 

 Ekologisuus mukana koko tuotevalikoimassa 

Vastuullisuus ja ekologisuus ohjaavat Laattapiste-Pukkilaa kaikessa toiminnassa. Yritys kuuluu kiinteistö- ja rakennusalan Green Building Counciliin, ja sille on myönnetty yritysten ja yhteisöjen Ekokompanssi-ympäristösertifikaatti. Ekologisuus näkyy entistä enemmän myös yrityksen tuotevalikoimassa. 

– Meillä on muun muassa kokonaan kierrätyslasista valmistettuja laattoja sekä tekstiililaattoja, joiden hiilijalanjälki on erityisen pieni tai jopa negatiivinen. Tekstiililaatat on tehty lähes kokonaan kierrätysmateriaalista ja ne voidaan kierrättää täysin, Tammisto kertoo. 

Laattojen, vinyylien ja tekstiilimattojen lisäksi Laattapiste-Pukkilan valikoimissa on kylpyhuonekalusteita, hanoja, suihkuja ja ammeita. Yritykseltä saa myös monipuolisia rakentamisen tuotteita vedeneristyksestä saumaukseen ja XPS-eristelevyihin. 

Miten voit kierrättää oman, tarpeettomaksi käyneen tietokoneesi? Lue blogistamme, kuinka voimme auttaa!